Hoe werkt linkbuilden precies?

Linkbuilden is voor de meeste website eigenaren een bekende term. Maar wat betekent het precies? En welke factoren spelen bij een succesvolle linkbuilding aanpak een grote rol? In dit artikel vertellen we jou meer over linkbuilden en welke factoren belangrijk zijn. Snel verder lezen wanneer je graag meer bezoekers naar jouw website wilt trekken!

Hoe werkt linkbuilding precies?

Linkbuilding is een onderdeel van SEO, dat weer een grote rol speelt in de vindbaarheid van jouw website. Voordat je met linkbuilding begint is het belangrijk dat je bepaalde zoekwoorden gekozen hebt en deze zoekwoorden laat terug komen in de teksten, titels en URL’s van jouw website. Daarnaast is het belangrijk dat je de landingspagina (de pagina waar de bezoeker als eerst op komt) goed ingericht hebt. Doe je dit niet, dan zijn de bezoekers waarschijnlijk zo weer weg.

Google beoordeelt de waarde van jouw website op basis van het aantal backlinks. Naarmate je meerdere backlinks binnen haalt, zal je hogere posities krijgt in Google. Er zijn verschillende manieren om de linkbuilding aan te pakken.

Natuurlijke linkbuilding

In het verleden (en nog steeds) werden er veel backlinks gekocht of geruild. Dit betekent dat je links laat plaatsen op content websites die puur bestaan voor het linkbuilden. Dit werkt nog steeds, maar daar gaat hoogstwaarschijnlijk verandering in komen aangezien Google dit als spam ziet. Daarom richten steeds meer websites zich op natuurlijke linkbuilding. In dit geval focus je voornamelijk op kwalitatieve content (foto’s, video’s en tekst), zodat andere websites en bezoekers deze content gaan overnemen en een linkje naar jouw website plaatsen. Klik hier om je linkbuilding uit te besteden.