Velours gordijnen op maat?

Velours gordijnen zijn weer in. En dat is zeker terecht, want velours gordijnen passen vaak erg goed bij je interieur. Er is geen betere stof waar de kleur beter in terug komt als velours. Je ziet velours in het interieur, maar ook heel veel in banken omdat er zulke mooie diepe kleuren in mogelijk zijn.  

De sfeermaker in de kamer

Velours gordijnen zijn altijd een goede en mooie toevoeging voor in je huis, want velours gordijnen vallen vaak erg mooi en ze hebben een zacht karakter. Ze geven je kamer een warme uitstraling. Welke interieurstijl je ook hebt, velours gordijnen passen vaak wel. Iedereen kent de termen fluweel en velours wel, Echter zit er wel een verschil in deze twee begrippen. Want een velours stof bestaat uit twee verschillende stoflagen die aan elkaar zijn geweven, de draadjes tussen deze twee lagen worden doorgesneden. Vervolgens worden deze draadjes omhoog geborsteld, waardoor er een zachte laag ontstaat met een mooie  glans. Het verschil is dat velours een gesneden stof is en fluweel is daarentegen een geweven stof. Over het algemeen is velours zwaarder dan fluweel. Dit maakt dat velours meer geschikt is voor gordijnen. het oogt hierdoor erg chique.

Hoe maak velours schoon?

Uiteraard wil je jouw velours gordijnen zo lang mogelijk goed  houden. Ondanks de hoge  kwaliteit van de gordijnen, als de velours gordijnen gekreukeld zijn,  kun je ze nevelen met een plantenspuit houd  ze daarna dicht totdat ze droog zijn. Om kreukels tijdens het opdrogen te vermijden. Hoe je de gordijnen nog langer mooi kunt houden, is dat je ervoor kiezen om trekstang te gebruiken. Zo hoef je de gordijnen niet  met je handen aan te raken en blijven ze langer netjes en mooi.

velours levensduur

De levensduur waar gordijnen over beschikken wordt voor het grootste deel bepaald door het soort materiaal waaruit ze zijn gemaakt.. Voor velours geldt dat het een materiaal is die de naam heeft heel erg lang mooi te blijven en mee te blijven gaan, zodat er extra lang van genoten kan worden. Bekijk hier alle vleurs gordijnen.